‘Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

‘Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Ο Μιχάλης Κακογιάννης, γιος της Αγγελικής και του Παναγιώτη Κακογιάννη, γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 11 Ιουνίου του 1921, και σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθεσία στο Λονδίνο.

Το 2004, ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέστησε το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» με σκοπό τη μελέτη, υποστήριξη και διάδοση των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου, καθώς και την καταγραφή και διαφύλαξη των δημιουργημάτων των τεχνών αυτών, ενώ το φθινόπωρο του 2009 ξεκίνησε η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 206, στον Ταύρο. Για την προσφορά και το έργο του, ο Μιχάλης Κακογιάννης έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το Ίδρυμα Κακογιάννη εδράζεται σε ένα νέο κτίριο, σύγχρονων ευρωπαϊκών υποδομών και συνολικού εμβαδού 6.810 τ.μ., διαθέτει αμφιθέατρο 330 θέσεων, αίθουσα κινηματογράφου 120 θέσεων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 68 θέσεων, όπως και εκθεσιακό χώρο. Στο κέντρο λειτουργούν επίσης δύο café – bar, bar – εστιατόριο (κλειστό και υπαίθριο) και το πωλητήριο του Ιδρύματος.

Η εταιρεία ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ είχε την τιμή να αναλάβει το εστιατόριο Clap The Restaurant του Ιδρύματος Κακογιάννη.

Θέλαμε να δώσουμε έναν αρτίστικο ρομαντισμό, για αυτό και προτείναμε την Τεχνοτροπία της Πατητής Τσιμεντοκονίας με ζωγραφισμένα ανθισμένα κλαδιά  στο δάπεδο, προκειμένου να εναρμονιστεί  με τις διακλαδώσεις μιας ξύλινης γεωμετρικής σύνθεσης στο ταβάνι. Το αποτέλεσμα, κάτι παραπάνω από υπέροχο!